HRVATSKO NUKLEARNO DRUŠTVO i FAKULTET ELEKTROTEHNIKE I RAČUNARSTVA

Pozivamo Vas na predavanje koje organiziraju Hrvatsko nuklearno društvo i Fakultet elektrotehnike i računarstva pod naslovom:

CAD – MCNP Interface Program GEOMIT

Predavanje će se održati u ponedjeljak 18.02.2013. u 13:00 sati u Sivoj vijećnici Fakulteta elektrotehnike i računarstva, Unska 3, Zagreb.

Predavači su Dr Hidetsugu Morota i Dr Hesham R. Nasif iz Mitsubishi Heavy Industries, Nuclear Engineering Company, Ltd. Predvidivo trajanje predavanja je 1 sat. Nakon predavanja bit će za zainteresirane demonstriran rad programa GEOMIT. (Više o temi i predavačima u nastavku.)

GEOMIT je konverzijski interface program, razvijen za automatsko generiranje podataka za Monte Carlo programe na osnovi 3D podataka iz CAD programa. Program je uspješno testiran na različitim neutroničkim proračunima u sklopu ITER projekta. Osim u području zaštite od zračenja u nuklearnim elektranama i istraživačkim postrojenjima korisna primjena moguća je i u medicini. Program je razvijen u Mitsubishi Nuclear Industry.

Dr Hidetsugu Morota
Managing Expert, MHI Nuclear Engineering Company, Ltd.
Dr Morota ima preko 40 godina iskustva u nuklearnoj industriji u području nuklearne sigurnosti. Područje njegovog rada je dizajn postrojenja, inženjering, pogon i održavanje, razvoj simulatora, termo-hidraulika, procjena rizika, procjena rada elektrana. Zadnjih 10 godina intenzivno radi na razvoju i implementaciji alata za procjenu rada postrojenja te razvoju programa za CAD/MCNP konverziju. Također, nakon nesreće u Fukushimi bavi se procjenama rizika te istraživanjima sigurnosti nuklearnih elektrana na osnovi “obrane po dubini”.

Dr Hesham R. Nasif
Manager, MHI Nuclear Engineering Company, Ltd.
Dr. Nasif ima 25-godišnje iskustvo u području neutronike i radijativnog transporta. Radi na razvoju kompjuterskih programa za neutroničke proračune reaktorske jezgre, projektima skladištenja visoko i niskoradioaktivnog otpada te programa za CAD/MCNP konverziju.

Privitci:
Preuzmite ovu datoteku (HND_predavanje_GEOMIT.pdf)HND_predavanje_GEOMIT.pdf [Plakat za predavanje – GEOMIT]