U subotu 2. srpnja 2011 pojavio se požar u nuklearki Tricastin (PWR 900MWe, Drôme u dolini Rhône).
Operater elektrane EDF potvrdio je da se incident dogodio na transformatoru koji se nalazi van nuklearnog dijela elektrane, ugašen je akcijom vatrogasne postrojbe i nije rezultirao niti zračenjem niti curenjem radioaktivnog materijala u okoliš. Eksplozija na transformatoru spomenuta u nekim medijima nije komentirana. Nije komentiran niti sam uzrok požara.

"Ovaj događaj zbio se u ne-nuklearnom dijelu instalacije i nije imao radiološke posljedice na okoliš i stanovništvo. Vatrogasci su pozvani odmah te je požar brzo doveden pod kontrolu. Nitko nije ozlijeđen", navodi se u priopćenju EDF-a. EDF je dodao da reaktor broj jedan nije bio u funkciji u trenutku požara jer se nalazi u redovnom godišnjem održavanju. Francusko Ministarstvo unutarnjih poslova potvrdilao je da nije bilo onečišćenja okoliša.